Gå till innehåll

Gringo i Landskrona

gringoM-politikern Marko Huttunen har reagerat på Gringos planer att starta en lokalredaktion i Landskrona. Han vill helt enkelt inte ha tidningen i kommunen. Delvis för att han inte vill ha proffstyckare från Stockholm och delvis för att han tror att Gringo skulle försämra läget med nationalisterna i Landskrona.

Han skulle ha nöjt sig med att uttala sig som sådant. Istället är det en hel del grodor som hoppar ut ur hans mun.

"Vi vill inte ha hit en massa stockholmare som ska tala om för oss vad vi ska göra, de kan stanna kvar i sin förort."

Säger Marko Huttunen och man kan riktigt höra hans drypande fördomar. Nu är Huttunen säkert väldigt omedveten om att det här är exakt vad Gringo vill höra. Det är ju själva anledningen till att de vill starta upp i Landskrona. För att bekämpa fördomarna.

Marko Huttunen är inte klar än.

"Att då komma med den jargong som Gringo kör med där man i princip har misshandlat det svenska språket är bara att ge sd ytterligare ammunition."

Han kunde lika gärna ha sagt "välkomna till Landskrona Gringo!"

17 reaktioner på ”Gringo i Landskrona

 1. Lars

  Snarare är det ju så att han har helt rätt. Att skicka "proffstyckare" från Stockholm är ju rena rama galenskapen om man vill slippta sd i riksdagen.

  Jag kopierar rakt av från Johan Ingerö: "Oavsett hur goda deras avsikter är kommer deras lilla stunt att uppfattas på följande vis: Ett gäng hobby-invandrare med noll insikt om svenssonlivets realiteter men med fri tillgång till alla tv-soffor, tidningskrönikor och radioprogram i storstaden ska ta en månads tjänstledigt från barhänget på Stureplan för att åka ner och lära de inskränkta bönderna varför de är dumma i huvudet."

  http://ingero.blogspot.com/2007/02/om-ni-tyckte-att-borat-inte-funkade-i.html

  Läsvärd överlag.

 2. Naseer

  Bemärk att jag inte påstår att Gringo kommer att uträtta något, vem vet, saker och ting kanske till och med blir sämre? Grejen är att kommentarerna både ser ner på och utmanar tidningen. Om jag tolkat Gringo rätt är det precis sånt snack som kommer att trigga dem ännu hårdare.

 3. Allsvensken

  Det finns en hel del 1:sta generationens invandrare, inkusive vidtecknad, som inte på något sätt vill förknippas med den bild av invandrare som Gringo basunerar ut över land och rike.

 4. Börje

  Skicka hem 08-orna om de visar sig i Landskrona !! Vi har nog med "Politiskt korrekta" människor i det här landet. Låt för faan folk tycka vad de vill. Yttrandefriheten är inskriven i grundlagen.

 5. Calle

  Maken till inskränkthet och oförståelse får man nog leta efter - hos Gringofolket. Skicka Gringo-"journalisterna" på psykologikurs. Men SD bockar och tackar naturligtvis om Gringo migerar sig söderut, samtidigt som Gringofolket skjuter sin sak i foten ytterligare. Jag tror dock att det bara är en reklamploj från Gringos sida. Sådant är de bra på. Låt oss istället diskutera varför Sverige, till skillnad mot alla våra grannländer, i princip har öppna gränser.

 6. Robert

  Haha, Calle, skriver du samma inlägg i alla bloggar jag läser idag? Och Börje, det är väl ändå Huttunen som är pk och inte vill låta folk tycka vad dom vill i det här sammanhanget, och inte "08:orna"?

 7. Pia

  Hr. Huttunen har et problem!
  Han vil inte att någon skall komma och störa hans perfekta och välfungerande Landskrona.
  Han tycker inte om språkbruket i Gringo (som han tydligen har läst, åtmistone en gång), fast han borde veta att redaktören för Gringo även behärskar "rikssvenska" fullkomligt.
  Det är synd om herr Huttunen att han inte inser vilken positiv inverkan Gringo har haft (här!!) i Stockholm och att han utan att tänka sig för fördömar.
  Han borde i stället inkludera - om han nu vet vad det betyder.
  Det är helt otroligt att Moderaterna har lyckats tillsätta så många inskränkta politiker - på alla nivåer, riks- läns- och kommunala.
  Jag tycker synd om dem - ty "de vete inte vad de göre"
  Pia, 57, Stockholm

 8. Pia

  Whoops, jag glömde en sak - eller kanske två!
  Tryckfrihetsförordningen och Lagen om Yttrandefrihet.
  Så slarvigt...
  Pia

 9. Sahara

  trevlig kommun det där landskrona..
  ut med iranierna. ut med turkarna. ut med araberna. och så nu:
  ut med stockholmarna.

  så mycket kärlek.

 10. Thomas

  "Vår filosofi är att ge en positiv självbild av den nya svenskheten, att vidga begreppen."

  Jag säger som Gringo: "sho bre" och ey len"!

  Lycka till i Landskrona, Gringo, och grattis sd till fler mandat i nästa val.

 11. Viktor

  pia: Tappar du inte tråden lite?
  eller är du bara sur för att du råkar vara stockholmare?

  Sahara: det gäller vell dig åxå..

  Landskrona kommun är å har varit en av de mest öppnaste kommunerna för invandring. Tänk på det innan nu öppnar munnen FFS!

  Det finns en värld utanför 08 området åxå. Bra att Gringo har äntligen tittat utanför skogarna. Men dom är fel personer att göra detta.

  kram på er!

 12. Pia

  Hej Viktor!
  Vad är "åxå" - skall det tydas som "också" - eller, kanske mera korrekt - "även".?
  Jag har inte tappat tråden och jag är inte sur.
  Däremot behärskar jag svenska språket - i motsats till Dig, som skriver detta, usla, til Sahara:
  "Landskrona kommun är å har varit en av de mest öppnaste kommunerna för invandring"
  Vad är "å" - är å har varit - Du menar väl 'och'.
  Man brukar konjungera adjektivet således: öppen, öppnare, öppnast.
  Vi, som kan grammatiken vänder oss emot "mest öppnaste".

  Bäste Viktor - Du är ju enbart dum; varför yttrar Du Dig när Du helt saknar förmågan?

  Så är det ju - white trash tål inte duktig blatte....(jag törs skriva 'blatte', ty det är ett tillåtet begrepp i Gringo, den utomordentligt välskrivna bilagan till Metro i Stockholm).

  STÅ PÅ DIG, ADAMI!!!!

  Pia

 13. dumpad

  Jag gillar inte Gringo. Inte på grund av deras åsikter, men på grund av sättet de visar det. En nationalistisk tidning med namnet "mörk person" eller dylikt (gringo betyder "vit person" för de som inte vet) skulle aldrig få ta utrymme på det sättet. Som sagt; folk får ha vilka åsikter de vill, men jag tycker att båda sidor bör få uttala sig lika mycket. Så mer utrymme till nationalisterna eller kindre utrymme till Gringotidningen!!

 14. Viktor

  Pia: jag trodde du gillade språket i gringo?

  Va inte så petig du fattar vell vad jag menar?
  Eller du är så upptagen med personangrep för du inte har nått bättre för dig?

 15. Mickey J Barczyk

  "Viktor: Landskrona kommun är å har varit en av de mest öppnaste kommunerna för invandring. Tänk på det innan nu öppnar munnen FFS!"

  - Ja, varit. Det är inte samma som är.

 16. Marok Huttunen

  Pia, problemet med Landskrona är inte att det är perfekt, snarare tvärtom.

  Vi har våra problem och vi behöver lösa dem, inte fortsätta älta anledningarna till vilka problem vi har och ha proffstyckare och förståsigpåare från Stockholm som ska tala om för oss hur vi ska tänka och leva våra liv.

  Låt oss ha vår frihet!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: