Gå till innehåll

Drömjobbet efterlyses

Ursäkta den lilla karusellen i början av inlägget, men via Beta Alfa får jag veta att Karolina Lassbo söker jobb genom ett inlägg i bloggen där hon ber arbetsgivare kontakta henne med jobberbjudanden eftersom hon inte orkar skriva CV, skicka CV, gå på intervju och vänta på svar.

Jag sitter faktiskt och skrattar högt här, vilket känns lite löjligt. Men seriöst, är det så här det funkar? Det hade jag faktiskt ingen aning om. Jag har sett arbetssökandet som en process där jag genom att skriva CV, skicka CV, gå på intervju och vänta på svar faktiskt visar att jag är intresserad av en tjänst - vilket i sin tur ger arbetsgivaren tilltro att anställa mig. Jag hade dock visst fel. Karolina har nu lärt mig att det räcker med att be om ett jobb i ett blogginlägg för att arbetsgivarna ska kasta sig hals över huvud över mig.

Vem bryr sig om kompetens, personkemi, ambition eller framtidsvisioner?

Jag ska bara be om drömjobbet i min blogg, det räcker och blir över.

Så... Atari, Nintendo, Vivendi, Electronic Arts, Ubisoft, Konami, Capcom, Activision, Take-Two, Funcom eller Sega. Jag vill jobba som producent hos någon av er, var spelar ingen som helst roll, först till kvarn gäller. Kontakta mig med ett bra erbjudande genom att skicka ett mail till naseer[a]tmn.nu så ska jag fundera på att förära er med min närvaro.

Efter en uppsägningstid på 30 dagar givetvis.

6 reaktioner på ”Drömjobbet efterlyses

 1. carra

  Jag tänkte precis som du. Dessutom undrade jag hur hon skulle orka jobba, om det är för jobbigt att skriva CV etc. Jag hoppas det är ett skämt. :)

 2. Jimmy

  Fuckin A! Hatar att skriva corny personliga brev om "bollar i luften" och annan skit och träiga hipsterintrevjuer där man ska nämna tre bra/dåliga sidor som de sedan ska idka flingpaketspsykologi på.

  Men samtidigt vågar man inte göra en Ny Häftig Grej av den där ansökan till det där drömjobbet med rädsla av att de inte ska förstå. Men jag tror att arbetsgivarna är lika trötta på standardbrevet som vi är.

 3. Pingback: TDH » Linkage: Beta Alfa om Umit-affären och söka jobb via blogg

 4. Johan

  Jag har fått seriösa jobberbjudanden via bloggen utan att ens efterfråga dem, och med tanke på att hon har betydligt fler läsare än jag har så är det långt ifrån omöjligt att det kan fungera.

  //JJ

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.