Gå till innehåll

Transformers

transformers.jpg

Smygvisningar är riskabla projekt. Tanken bakom är att generera buzz omkring en film och därmed driva på biobesökarantalet inför den "riktiga" premiären. Det kan dock lika gärna ha motsatt effekt, att man ser en film och sedan varnar umgängeskretsen från att se den.

Jag kollade på Transformers igår.

Undrar om inte Emma Grey Munthe säger det bäst. För jäklar vilken åktur man var med om igår! Transformers rockar sockarna från dina fötter. Fullt ös, medvetslös. Loud noises! Precis rätt ton i humorn. Starka kvinnor och män. Skådespeleriet!! Och andra euforiska utrop.

Jag behöver väl inte dölja min förtjusning? Det här var en av få filmer som jag kände att jag gärna betalar för att se igen. På bio självfallet, för faktum är att det vore en synd att spara specialeffekterna och den grymma ljudbilden till lilla tv:n i vardagsrummet. Det här är en film att uppleva på den stora duken i 5.1.

Det kommer självfallet att påpekas att filmen inte är alldeles lik vår gamla goda tecknade serie, faktum är att klagomålen redan idag finns att hitta omkring webben. Min reaktion är... who gives a damn? Det här var nog den bästa rekreationen vi kunde hoppas på. Och nu säger jag det inte i besviken ton, utan jag menar det verkligen, Transformers kunde inte ha blivit bättre.

Det enda man kan rekommendera är gå och se! Nu, innan det är försent, innan filmen hamnar på dvd. Och tänk inte ens tanken på att ladda ner Transformers för att kolla in den på lilla datorn. Det vore en skymf mot detta tekniska mästerverk. Det kommer att hagla Oscars, sanna mina ord.

Shia LaBeouf är banne mig 2050-talets Jack Nicholson. Håll sedan ett öga på Megan Fox och Rachael Taylor, vi kommer att se mer av dem. John Turturro är ett komiskt geni. Hugo Weavings röst är fortfarande förtrollande. Och USA-Ior gör Optimus Primes röst.

Och för all del, missa inte eftertexterna. Det dyker upp ett och ett annat trevligt klipp.

11 reaktioner på ”Transformers

 1. Pingback: Det du inte visste om Transformers « WebMurder’s Inc.

 2. ChaotiX66

  Jag håller med dig, Transformers gav det bästa som kunde ges i Transformersväg! Grymma effekter, action och en härlig nostalgitripp.

 3. Lerkot

  Naj naj naj, filmen sög anutz. Handlingen var rätt sämst. Deceptikonerna har alltså blivit hackers som tar sig in i det amerikanska datorsystemet genom mongo-läten. Och robotarna som en gång var intressanta och intelligenta är nu helt jävla dumma i huvudet och fruktansvärt patetiska, fula och äckliga.

  Dessutom var den sista halvtimmen bara en enda lång förvirrande röra med en massa robotar som såg likadana ut och som slogs mot varandra utan att man riktigt kunde förstå vem som var vem. Den enda som gick att urskilja alls var Optimus Prime.

  Det enda bra i filmen var humorn som satt där den skulle allt som oftast. Slutet blev dock vidrigt när Bumblebee erbjöd sig att bli Sams jävla husdjur. Och trekanten i slutet där Sam och bruden har sex på motorhuven är ju helt sjuk, inte minst för att alla de andra robotarna står och tittar på.

  Gah. Skitfilm. Och var var Soundwave?

 4. Pingback: Snacklådan: Transformers på Bloggywood - En blogg om film.

 5. manga

  Grymma effekter ja, men nostalgivärde och allting annat förstördes ju.
  Den här filmen är som FFVII: Advent Children, fanservice för fansen och ingenting annat. Och lika snabbt som med FFVII:AC så faller "fansen" för precis vad som helst...
  Jävligt synd.

 6. Pingback: Transformers – Johan Sundkvist

 7. Pingback: Filmrecension: Transformers - Världen enligt Anders

 8. Pingback: Snacklådan: Transformers - Bloggywood - En blogg om film.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.