Gå till innehåll

Anpassning till WordPress 2.3

Tro det eller ej, men mitt byte av tema denna gång är bara ett test. Nu är det inte sagt att jag inte kommer att behålla saker och ting som de är, men än så länge har jag faktiskt inte bestämt mig.

Med det inbyggda taggsystemet har möjligheter som jag inte vågat utforska tidigare öppnat sig. Det har fått mig att delvis tänka om mitt sätt att presentera mina inlägg. Där jag tidigare haft en väldigt tydlig koppling till bloggar.se försöker jag numera leva på egna meriter.

Och här introduceras det jag kallar mervärde. Helt enkelt en lansering av mina interna taggar som vidareläsning. Mina hänvisningar till bloggar.se har nu fått gå tillbaka ett steg till att exponeras endast för varje inlägg för sig. Samtidigt har den externa tagglänkningen åsidosatts till ett fält till höger om inläggen istället för direkt under. Det ser helt enkelt snyggare ut och samtidigt blir taggfunktionen mer relevant, det är i alla fall vad jag tror.

I bloggar.se:s plats har mina mervärdeslänkar tagit plats. Jag hoppas att ni kommer att utnyttja dessa för att läsa er in på vad jag tidigare tyckt i ämnet. Det är ett egoistiskt tänkande, men jag har ändå försökt att hålla mig så öppen för bloggosfären som någonsin tidigare. Länkandet i själva inläggen kommer att fortsätta på samma sätt som förut, det är berikande att skicka läsare till varandra.

Vidare har ett par nygamlingar kommit tillbaka. Ett av dem är taggmolnet, det andra tre-kolumn-designen och det tredje är pluginet Get Recent Comments från Krischan Jodies.

Återkom gärna med feeback om du känner för det. Något som inte fungerar? Kommentera nedan eller skicka ett mail till naseer[a]tmn.nu.

11 reaktioner på ”Anpassning till WordPress 2.3

 1. Johan

  Ser riktigt snyggt ut! Själv har jag också övervägt att använda mig av en trekolumns-layout för att få plats med mer innehåll.

 2. Daniel

  Trevligt tema! Det ska jag ta ett närmare titt på. När det gäller bloggar.se så är det ju trevligt om det är med (som du har i den gula boxen) men det är inte så dundrans mycket trafik från dem.

  På 13.100 besök så kommer 432 från bloggar.se. 3,28% alltså. Men, det är ju bättre än inget alls därifrån.

 3. Patrik

  Gillar den gula rutan till höger. Mycket snyggt. Det går inte att få in mervärdes-taggarna i hela texten? Ungefär så som Engadget har? Man får alltså mervärdestaggarna direkt i texten på samma vis som du har dom längst ner.

 4. Henrik M

  Tjoho!

  Har inte riktigt fattat poängen med både kategorier och taggar, har alltid taggat internt med just kategorier. Det är väl ingen skillnad? Eller Jag gillar wysiwyg-editorn ännu mer än i 2.2.

  Cheers!

 5. Naseer Alkhouri

  Jag ska erkänna att jag personligen har svårt med det där att man ska använda både taggar och kategorier.

  Men det finns visst fördelar. Varje kategori har ett eget RSS-flöde för den som är intresserad av ett ämne.

  Sen verkar det som att sökmotorer gillar taggar. Man gör därmed innehållet i bloggen mer tillgängligt.

  Personligen tycker jag dock att de båda ska slåss ihop och så får det vara med det.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: