Gå till innehåll

Halo 3

Halo 3

Jag vet inte vad jag ska tycka. Det är en smärre katastrof när man jobbar med hela recensionsgrejen. Spelet jag pratar om är självfallet Halo 3, ett spel som jag älskar och hatar vart om annat.

Jag undrar vad grejen är? När jag kallsinnigt radar upp punkter på hur illa Halo 3 är får jag en lista tillräckligt lång för att skapa Världens Mest Kritiska Recension Av Halo 3 Som Världen Ännu Inte Skådat.

Singleplayer är så oerhört konservativt utfört att mina ådror förkalknar, jag får hela den här känslan av att det kunde ha varit så mycket mer, så mycket större. Grafiken är Halo i (inte ens) HD. Kontrollen har blivit sämre - eller möjligen har jag ännu inte vant mig vid att X inte längre är reload - jag har slängt allt för ofta flares mitt i kollegornas nyllen. Musiken är ok, men ljudet väldigt störande, speciellt när det gäller The Convenants vapen. Och de jäkla Flood spelar en ännu större roll än någonsin tidigare. Hata!

Multiplayer är så oerhört konservativt att jag hälsar på mig själv som pensionär. Deathmatch, Capture the Flag. Alla karaktärer är precis likadana. Jag spelar Halo 3-multiplayer och sen spelar jag Team Fortress 2 och gråter en skvätt. Varför är ambitionsnivån i Halo 3 så låg?

Sen lirar jag lite Forge och får spasmer på grund av alla idioter som Inte Kan Hålla Sig Till En Sak. Det bara vips och boom och bang, ständigt förändras. Och nej, det är inte kul att slänga en Warthog från luften för sjuttiosjunde gången.

Och theater, ja... Hej, det är kul att frysa en bild och snurra runt karaktären Matrix-style. Och sen fucking då? Större slöseri av resurser har jag inte skådat sen Amerikanska te-revolutionen.

Co-op säger ni nu. I vilket spel är co-op inte roligt? Det är ju exakt samma upplevelse överallt. Ingenting Halo 3 gör är annorlunda. Co-op är så oerhört konservativt att Margaret Thatcher börjar rösta på labour.

Betyg: 3.

Men OMG vad roligt singleplayer är! Fatta! Gör ni? Seriöst, jag sitter vid helspänn, framåtlutad mot tv:n med händerna krampaktigt hållande kontrollen medan jag i panik försöker skjuta sönder den där grymma Brute-snubben med hammaren innan han kommer för nära. Jag flyger för fan runt och skjuter ner Phantoms. Jag får slåss mot jäkla Scarab-tanks! Jag dör, och dör, och dör om igen. Provar olika taktiker inför varje gång och när jag till slut lyckas då är det för fan bara... JA!

Och multiplayer är bara så jäkla befriande! Det enda som gör min motståndare bättre än mig är hennes skicklighet, och jag vet att jag kan bli lika bra om jag övar. Jag byter vapen, lobbar granater och kör ett par melee-attacker när jag kommer nära så det slår det härliga till. Och när matchen slutar så ropar jag "good match" med en röst hes av upphetsning och verkligen menar det.

Sen drar vi över till Forge och verkligen leker. Förstår ni? Jag leker. Det är liksom vad man ska göra i spel. Bara ha det förbannat roligt. Och sen gör man till rösten och bara... "Hello, I am Innocent Until Proven Guilty Spark." Och bara... hahaha!

Sen kollar jag på matchen i Theater och verkligen avnjuter mitt double kill om och om igen. Jag hittar en grym shot på när jag blir penetrerad av exploderande needles och laddar upp det till Bungie.net. Sen blir jag sugen på att ladda hem en fantastisk match och min haka slår ner i marken när jag ser skicklighetsgraden hos motståndare jag ännu inte mött.

Och Co-op med mina vänner har blivit någonting jag ser fram emot och får abstinensbesvär över varje dag. Att ta sig an en armé brutes med tre polare och en Carbine med tillhörande Plasma Rifle på Legendary är som att bestiga Everest utan syre. Och vi är liksom, det finns inget jag i ett lag, förrutom det där med AG då, hehehe, medan två jäkla Scarab-tanks måste ner. Och det är bara VRÅL när vi lyckas. Ren och skär glädje.

Betyg: 9.

Och jag känner mig tom. För Halo 3 är världens roligaste spel just nu. Det är just det som gör saken. Det Är Roligt. Det är bara det att allt det andra kunde ha gjorts bättre, det tror jag fortfarande någonstans inom mig. Och när det kommer till kritan vet jag inte vad jag ska tycka.

72 reaktioner på ”Halo 3

 1. Naseer Alkhouri

  Alltså, sättet ni tänker på är faktiskt helt främmande för mig. Ska man inte uttrycka en åsikt om man tänker kritisera?

  Det är en farlig ståndpunkt. Hoppas att det bara är fanboy-takterna som förblinder er för vad ni egentligen säger.

 2. Jonny

  Hahaha, fattar inte att jag missat detta. Man blir ju nästan tårögd av all komik. Kommentarerna är ju bättre än valfri komikers manusskript. :'D

  (För övrigt är Naseers recension bra. Jag har inte spelat Halo 3 men jag blir nyfiken och tror mig veta vad jag har att vänta om jag skulle införskaffa spelet.)

 3. Simon Gustafsson

  Cheers till dig Naseer. Jag tyckte Halo 3 var helt okay, inget underverk, men helt okay.

  Jag håller med dig fullstädning från din kommentar. Självklart ska din åsikt fram, och det är förbannat nice att du formulerar dig som du gör utan att följa strömmen (eftersom du faktiskt tycker så som du gör).

  Det finns dock andra fall (detta inte inräknat), när ett spel dömts ut på förhand (Se "hon-den-där-j-rpg-fanatiska-tjejen"s recension av Disgaea till PSP i Super Play), det finner jag bara motbjudande.

 4. Arne

  Du är helt värdelös nasser eller vad du heter:P Ta bort sidan bara..

 5. Naseer

  Självcensurering tänker jag absolut inte ge mig på. Sidan står kvar.

  Är jag värdelös? Måhända ;)

 6. Erik O

  Det här var det roligaste jag läst på evigheter. Ibland undrar jag varför man sysslar med spel överhuvudtaget. Trösten är väl att det finns gott om människor som både är intelligenta OCH gillar spel. De kanske inte spyr ut sina "åsikter" så ofta i bloggkommentarsfält.

  För övrigt håller jag med om recensionen till hundra procent.

 7. Fordon

  Enligt mig är GoW bättre än Halo 3, såväl som alla Half-Life spelen. För halo 3 har inte så jävla grym grafik som alla "Fanboys", kolla på många andra spel, de har likvärdig grafik eller bättre. Fast vad vet jag, jag sitter ju inte och skär mig själv och klagar på allt och alla.

 8. Cribbey

  Varför tkr du att GOW är bättre än Halo 3?? Är det bara för att den har bättre grafik eller?? Har du ens spelat alla Halo spel??!!

 9. lolipop

  Naser rec var jätte bra. Och till alla som tror att de äger på spel - orka det.

 10. Pibb

  Det här var rolig läsning. Det påminner nästan om Muhammed-debatten det här.. Precis som med Muhammed får man absolut inte uttala någon form av kritik (eller kretik som det skrivs här) mot Halospelen (välsignade vare de, typ) :P Bra att du står på dig Nazeer!

 11. Cribbey

  Där har vi en kille som iallafall vet mera om spel än vad andra nerds som bara spelar GOW dyngnet runt:P. Skit bra sida Robinzon, riktigt snyggt!!!

 12. Grill

  Heh... kommentarena var faktist roligare än recensionen.
  jag älskar svenska idioter...

 13. Guesspass

  Det är ganska roligt med alla Halo-lovers här, själv tycker jag Halo 3 är jätte roligt. Men jag har inget emot Naseers synpunkt, det är bara ett spel. Det stämmer faktiskt att Halo 3 är överskattat.
  Halo var ju en succé, hela trilogin bygger ju på en historia. Ja, visst är det roligt att forska runt om det, men trotsallt skiljer sig Halo 3 inte så mycket från Halo 1, man kunde ju som Naseers, förväntat sig så mycket mer utöver det fantastiska vi har fått. Vad är det vi har fått? Några nya banor, vapen, motståndare och historien fortsätter i ett mer utvecklat Co-op.
  Som sagt multiplayer som dem flesta här tycker är så bra skiljer sig inte så mycket från Halo 2, men visst dem har ju utvecklat det så du kan spela 4 personer via xbox live när det gäller co-op istället för 2. Grafiken är toppen, men ni måste förstå att det är brister i spelet, samt att det fanns det i 1:an och 2:an annars skulle dem ju ej utvecklat spelet utan bara byggt på historien. Om ingen skulle vara som Naseer så skulle aldrig spel bli bättre, för att få den ultimate Halo känslan så behövs allt smått även utvecklas och inte försämras för att vi ska få testa på nya vapen och banor. Peace out.

 14. Sweat!

  Grill du tycker om svenska idioter va?? synd så kan du inte kanske hacka på visa av oss som har skrivit allt här. själv så är jag finne... Och vad är du? kanske en svenska idiot?? Kom igen alla vet att det är så omoget att hålla på att skriva massa jidder över internet. Kanske ska gå ut på gatorna ocg föröska vara tuff?? Lycka till! Plus en sak till.. du gillar kommentarena bättre än rec.. bara för att du antingen inte kan skriva lika bra, kan inte visa fraser eller ord.. vem vet.. Good luck!!

 15. Pingback: World of Warcraft | SpelGalen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: