Gå till innehåll

Gravatar, din identitet på nätet

gravatar.gifAllt sedan Automattic tillkännagav uppköpet av Gravatar för att sedan deklarerat att funktionen kommer att vara standard i framtida WordPress har alltfler bloggteman börjat använda gravatar som standard.

Även detta tema utnyttjar gravatar och resultatet av detta kan man se om man kommenterar ett inlägg.

Vad är då en gravatar kan man fråga sig? Jo, en förkortning av "globally recognized avatar", eller helt enkelt en global avatar. När du skriver in dig hos Gravatar får du möjlighet att koppla en bild till din epost-adress. Det fina är att nästa gång du kommentarar i en gravatar-aktiverad blogg så räcker det med att du skriver dit din epost-adress för att Gravatar ska känna igen dig och hämta hem den bild du kopplat till din identitet från dess server.

Om du har en gravatar så får du en starkare identitet på nätet. Vilket definitivt har sina fördelar. Att kommentera med en tillhörande bild ger mer personlighet och jag kan även tycka att det är estetiskt trevligare med lite bilder än att bara titta på text.

Att skaffa sig en gravatar är gratis och väldigt enkelt. Gör det här. Och då kan jag se vem det är jag pratar med.

3 reaktioner på ”Gravatar, din identitet på nätet

  1. Daniel

    Jag körde med Gravatar på det förra temat på Bloggywood. I och med bytet så hamnade gravatars en bit ned på priolistan men satte mig med "Easy Gravatar"-pluginen igår och var väldigt enkel att installera. Fick dock små problem med den i Internet Explorer, så jag skrotade det tills jag får tid att fixa det.

    Fungerar allting korrekt så borde min nuna även dyka upp här...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: