Gå till innehåll

Sverige 2-0 Grekland

Ibland tänker man inte så långt. Jag hade lovat bort mig på en middag, och trots att man i veckan kom på att Sverige skulle göra em-premiär samma kväll så är det bara att konstatera - det finns viktigare saker än fotboll.

Mina intryck av matchen består därför av text-tvs torra konstateranden i en och en halv halvlek, radiosportens entusiasm i en kvart, och bilder på tv under den sista kvarten. Det räcker långt.

När jag hör Lasse Granqvist och Ralf Edström skrika ut sin glädje vid 1-0 är jag på plats och känner samma glädje som jag hade känt om jag sett målet på tv. Men det som poängterar matchen är Lasse Granqvists härliga, underbara och fullkomliga utrop vid 2-0 målet.

"Om Zlatans mål var ett drömmål så är Hanssons mål ett jävla skitmål!"

Det går inte att undvika glädjen och känslorna i Granqvists röst. Från och med nu ler jag hela vägen hem. Kvällen slutade precis som den skulle.

3 reaktioner på ”Sverige 2-0 Grekland

  1. Hakis

    Ja, visst var det en oerhörd befrielse när Zlatan äntligen nätade. Håller med dig om att radion ofta är väl så bra när det kommer till sport. I synerhet fotbollsreferat är coolt.
    mvh / Håkan

  2. Farbror Atlas

    Lasse Granqvist är alltid en fröjd för örat. Han är en mästare på rappa och fyndiga inlägg och är överlägsen tv 4:s diton. Själv brukar jag stänga av tv-ljudet och sätta på radion om inte ljudet blir för osynk. Ger helt klart den bästa upplevelsen. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.