Gå till innehåll

The King of Kong

Jag har skrivit en dvd-recension på Bloggywood. Det var The King of Kong, en dokumentär om den tävlingsinriktade arkadscenen, som fick äran. The King of Kong är den typ av film som man hör mycket om, utvecklar en vilja att se, för att sedan bara aldrig riktigt få till det. Det är synd. En härligare dokumentär har jag inte skådat på väldigt länge.

Billy Mitchell och hans hot sauce är en djävulsk kombination. Kolla bara på bilden. Motparten Steve Wiebe faller typ i gråt hela tiden och man vill bara ta och tröstkrama honom för att sedan pussa killen på pannan.

"I wanted to be a hero, I wanted to be the center of attention, I wanted the glory, I wanted the fame, I wanted the pretty girls coming up to me and saying: 'Hi, I see that you’re good at Centipede.'"

The King of Kong är dokumentären där citatet ovan uttalas på största på allvar. Gå och se den omedelbart, kolla sen in min recension medan du håller på. Har ett par användbara länktips åt dig att följa.

6 reaktioner på ”The King of Kong

 1. gamergadgetgirl

  AGN är ingen gamerdokumentär, men minst lika nördigt. ;)

  Citat från filmen:

  "I have just one motto. Keep it real."

  Hallå grabben... du spelar på en gura som är gjord av LUFT! *lol*

 2. Naseer

  Gnargh... Jag är däremot väldigt gamernördig. För jag tänkte bara Guitar Hero - när det egentligen är luftgitarr som borde hamnat i tankarna.

 3. MGill

  Vad hette spelet igen? :)

  Känns som att filmen skulle tappa rätt mycket om det var Ancels grymt överskattade filmlicenslir dom satt och nötte på en gammelxbox (fast åas lär väl en speedrun-dokumentär inte vara helt omöjlig heller).

 4. Naseer

  Nädå, det är gamla hederliga King Kong på arkad som är stjärnan. Även om rätt många andra klassiker hinner name droppas och bråkas om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.