Gå till innehåll

NXE är rätt okej, men buggig

Jag kan väl börja med att göra lite som TDH och Xboxflickan och visa upp min nya 360-avatar.

Sen kan vi ta det ett steg längre och recensera uppdateringen av Xbox 360:s gränssnitt, det som så populärt kallas NXE. Första intrycket är positivt, det är smidigare att navigera bland menyerna och konsolen känns snyggare. Går inte riktigt med på att en sketen uppdatering plöstligt ger mig en 360-och-en-halv, men visst, det är en rätt okej förbättring. Ingen bra sådan dock, och jag ska förklara varför.

Den första och riktigt stora fallgropen är buggigheten i systemet. Det är ofattbart att man släpper ett gränssnitt, det första ting en användare kommer i kontakt med, som är så pass dåligt testat och kvalitetssäkrat. Min konsol hann hänga sig tre gånger, en gång i introduktionen när jag skulle acceptera användaravtalet, andra gången när jag bläddrade i min vänlista, och tredje gången när jag tog en bild av min avatar för att använda som gamer card-bild. Det hade varit rent vansinne med de här problemen om de varit mina första intryck av konsolen, snacka om att lämna tillbaka en fallerad produkt och kräva pengarna tillbaka...

Den andra fallgruppen är avatar-systemet. Det gör ont i mitt hjärta att se vilket enormt plagiat det är. Det spelar ingen roll vad Rare eller Microsoft säger, för min del räcker det med att lyssna på avatar-låten för att jag ska bita ihop och kräva en stämning. Det är galet oattraktivt att sno idéer så skamlöst som det görs här. Jag gör det bästa av situationen och ser till att använda min avatar, nu när den ändå finns där med ingen möjligthet till avinstallation. Men seriöst Microsoft... hoppas åtminstone att ni har lite dåligt samvete.

Annars är det här en obligatorisk uppdatering, spelar ingen roll vad man tycker om den, om man har en uppkopplad konsol så kommer man förr eller senare att tvingas uppdatera. Och då antar jag att min recension inte spelar någon som helst roll.

5 reaktioner på ”NXE är rätt okej, men buggig

 1. Meroigo

  Har haft uppdateringen sedan i början på månaden (jag betatestade) och har inte någon gång råkat ut för något problem... Har inte hört något om det tidigare heller bland de andra betatestarna. =/

 2. HB

  Har hittils inte heller haft något problem som du nämner.

  Jag tyckte däremot att navigeringen blev sämre och det tar längre tid för mig att nå fram till det jag vill. Men i mitt fall handlar det om att vänja sig skulle jag tro.

  Har inte testat att installera något spel på hårddisken ännu dock. Väntar nog med det tills jag på allvar fått upp intresset för X0 genom något spel.

 3. Pingback: Fler visar upp NXE-avatarer | Thord Daniel Hedengren

 4. Naseer

  Meroigo, det är olyckligt. Men sådana här problem är svåra att upptäcka vid betastadiet. Det gäller att köra automatiserade tester med miljontalet kombinationer för att komma åt dessa problem. Och kollar du forumen så ser du att fler fått problem med konsoler som hängt sig.

  Calle, check it out: http://avatar.xboxlive.com/avatar/ainudil/avatar-body.png Ändra bara namn till din profil.

  HB, jepp, jag hittar inte heller lika bra som jag skulle vilja för nuvarande. Men som sagt, practice makes expert.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.