Gå till innehåll

Halebops iPhone-erbjudande

What's the catch?

Jag har alltid varit skeptisk mot Halebop, inte för att de blåst mig eller något, jag har aldrig haft med dem att göra ens. Det är deras image som gör mig osäker. Halebop känns inte seriöst. Känns som ett bluffbolag. Jag tror att reklamen kan ha mycket med det att göra. Slarvigt tecknade snuttar med en helt meningslös punchline. Det företaget kan liksom ingen driva på allvar.

Och så ser jag operatörens iPhone-erbjudande. Och den låter... rimlig. Bindningstid i 24 månader, månadsavgift på 268 kronor för 16-gigaren, 500 MB surf ingår (fritt egentligen, men när hastigheten sänks till modemnivå efter 500 MB så är det rena skämtet).

Är det de 500 MB:en som är "the catch" i det här erbjudandet?

För jag har aldrig haft en telefon som jag gjort mig av med på mindre än två år, och då har jag haft the worst of the worst. Och 500 MB räcker väl långt?

Missar jag något väsentligt här?

12 reaktioner på ”Halebops iPhone-erbjudande

 1. Björn

  En förhöjd månadsavgift är inbakad i det där priset. 150 kronor i månaden vilket blir 3600 över två år. Annars är det ingen catch. 59 kronor för abonnemang och 59 kronor för datatrafik (bra pris, jag betalar 99 för samma deal hos Telia).

  Slå till! Om du inte vill ha den nya modellen som med stor sannolikhet kommer i sommar.

 2. Béatrice Karjalainen

  Halebop ägs väl av TeliaSonera, men jag håller med deras framtoning får mig också att tänka på bluffbolag. Det är väl för att man är för gammal för att tillhöra målgruppen kanske.

  Låter väl som en hyfsad deal. Vill du ha nuvarande modellen så slå till.

 3. Kim Jong Il

  500 Mb i månaden är ju ingenting. Jag har en annan fundering. Jag har Telias klenaste abonnemang med en iPhone, och det finns tydligen två nivåer: en med 20Gb i månaden för 99 kr och ett fritt för 199 kr i månaden. Men här kommer haken: om du inte vill ha ett surfabonnemang, kostar det ändå max 9 kr per dag att surfa... vilket innebär att jag kan surfa hur jävla mycket jag vill i 20 dagar och betala lika mycket. Eller har jag massuppfittat?

 4. Farbror Atlas

  Jag har också varit lite sugen på en iPhone och abbonemang hos Telia men har precis samma funderingar. Jävligt irriterande att det hela känns så luddigt. :(

 5. Björn

  Kim Jong Il > Det låter underligt med 20GB. Jag betalar 99 i månaden hos Telia för 0,5GB. Innan jag bytte till det betalade jag 199 för det fria abonnemanget (där de visserligen stryper hastigheten om man överstiger 5GB).

  Sen är det med alla abonnemang hos Telia att man betalar max 9 kronor om dagen för surf om man överstiger sin datamängd.

 6. Kim Jong Il

  Björn -> ok. Jag kanske har fått det om bakfoten med 20 Gb. Men varför ta ett abonnemang? Möjligen om man surfar på den varje dag, javisst, men... det är ju rätt prisvärt med 9 kr max per dag.

 7. Monika

  Halebop är great! Har haft deras kontantkort sen urminnes tider och aldrig varit missnöjd. Alla där i norrland använder det så man kan ringa gratis till varandra :P

  Deras abbonemang vet jag dock inte så mycket om, men jag är själv sugen på en Iphone så kanske man skulle kollat in erbjudandet :)

  Roligt att träffas igår förresten! (jag är så himla blyg, därför jag inte hälsade på en gång)

 8. Naseer

  @Monika: Bra att höra. Nu när även Telenor släppt iPhone låter Halebop ännu mer lockande.

  Jo, det var kul att träffas. Jag var lite vilse själv igår också, det är de tusentals göteborgarnas fel tror jag :)

 9. Petter Mårtensson

  Hade precis samma tankar...något känns underligt. Men det är det kanske inte. Man kanske bara skulle slå till? Jag är ändå inte SÅ sugen på 16 gig, för mig räcker 8 bra...hmmmm. Vågar du så vågar jag. :P

 10. Thomas

  Har precis beställt från Halebop, 8 gigaren, och jag kan säga att det absolut inte är några problem med det företaget. Har haft deras kontaktkort i många år. Det enda som är lite jobbigt är att all kontakt med supporten sker via mejl. Man kan alltså inte ringa. Jobbigt om man har problem, men har man inga så gör det naturligtvis ingenting!

 11. Barbara

  Ang frågan om TElias erbjudande max 9kr/dag. Det gäller om man har tilläggstjänsten Telia MobilSurf, vilken tydligen är ganska dålig (hemsidor ser inte ut som de brukar, etc) Annars kan man råka ut för upp till 87 kr/dag eller så. Detta fick jag veta i en telebutik i Umeå igår, när jag kollade runt lite. Men det hittar jag inget om på deras hemsida. Apropå otydlighet.

 12. Rufus

  Hej! jag slog till på de i julas, riktigt nöjd! och nu har dom tillgång till internetthetring! slå till! :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.