Gå till innehåll

En spark på pungen

Hur kan du ens tvivla på att det är sant? Jo, att sparka en kille på pungen är exakt så hemskt som det låter. Det är att oskadliggöra honom på det mest effektiva sätt människan känner till. Vulcan Death Grip har inget att sätta emot, där är man paralyserad och sen dör man. Här pratar vi om smärta som får oss att spy, samt gör oss handlingsförlamade.

Att du saknar kulor är ingen ursäkt alls för att du ska ifrågasätta den här brutala avrättningsmetoden. Jag skulle aldrig komma på den dumma idén att ifrågasätta förlossningssmärtor, men du har tydligen inga problem med att förminska en pungspark.

Nej. Jag har själv inte upplevt en spark mot pungen. Däremot något som är minst lika effektivt. Jag har blivit knäad i pungen. Jag ska försöka förklara det som inte går att förklara med ord.

Det hela började på en handbollsträning. Jag hoppas att du känner till att det är emellanåt en ganska brutal sport, mycket kroppskontakt och så. Det finns dock två oskrivna hedersregler. Not the face. Och, not the balls. Det är dock inte alltid så lätt att undvika i tumultet. Som när jag stod i försvaret och det kom en 185 cm lång och 95 kilo tung skytt med galenskap i blicken. Som försvarare utan överlevnadsinstinkt hoppar vi fram med utsträckta armar för att täcka skottet. Galningens upphopp leder till att jag får ett knä i pungen. Jag landar på benen.

Världen stannar.

Hjärnan reagerar fortare än nerverna. Jag vet att det här kommer att göra jäkligt ont, men ännu känner jag ingenting. Världen har tystnat, rör sig i slow motion, jag ser dagen passera revy (och vet vid detta att jag kommer att överleva). Sen kommer en smärta som två sumohänder som klämmer till min hjärna så att substansen sprutar. Jag är i en värld av smärta, en bubbla av tortyr. Jag sjunker ihop i fosterställning och önskar med den uns medvetenhet som finns kvar i min kropp att jag ska svimma. Smärtan är dock oförlåtande, den omvälver mig hänsynslöst. Jag vill egentligen skrika, men någon självbevarelsedrift från grottåldern tror att jag måste vara tyst - eller dö. Jag gnäller och ynkar patetiskt, det är små, små ljud som bara kan uppstå av intensiv smärta.

Jag vaknar sakta inför omvärlden igen. Ett starkt illamående slår till mot mig. Känner någonstans att jag numera ligger i en pöl av svett och att lagkamrater ömsom undrar hur jag mår, ömsom misslyckas med att hålla sig för skratt. När de ber mig att stå upp och skaka av mig smärtan vill jag mörda dem. De har dock en poäng, det vet jag, jag måste komma ur min varaktiga kramptillstånd. Jag ställer mig upp, sakta, sakta, på darrande ben och en illamående kropp som bara nyligen hämtat sig från en smärtechock. Det är fortfarande smärtsamt, men jag är inte slav under smärtan längre.

Resten av dagen är förstörd. Jag är utmattad, har ont, är på dåligt humör och ynklig som en valp.

Det här är vad det innebär att få en ordentlig spark på pungen förstår du. Att underskatta denna smärta är att attackera 100 år av jämställdhetsarbete. Det är inget man vill uppleva någonsin även om man aldrig känt smärtan tidigare, män har en inbyggd instinkt om hur jäkla ont det kan göra, det är därför vi alla sympati-känner med alla sparkar på pungen vi sett på bioduken.

Men ta mig tusan, det är ett väldigt effektivt vapen.

Stay classy folks!

6 reaktioner på ”En spark på pungen

 1. Farbror Atlas

  Jag känner igen det där. Satan i gatan vad det gör ont! Har mottaget både tennisbollar och hockeyklubbor i skrevet. Men har nog upplevt nåt ännu värre...

  Hade nämligen njurstensattacker för nåt år sen, pissade blod och spydde rakt ut av smärta. Kändes lite som en pungspark som aldrig tog slut utan dök upp i form av en ny smärtattack varje kvart. Inget jag rekommenderar. :P

 2. Jontas

  Äsch, det finns värre närkontakt. Jag stod och cyklade uppför en hemsk och trög backe. Då gick pedalen av och jag voltade där cykelramen med all kraft träffade scrotum (jag är finkänslig). Metall mot pung (inte lika finkänslig, jag kom över det). Say no more. Av detta fick jag bråck på testikeln som fick opereras. Jag gick sönder. *suck* Men i dag är jag hel och fin. Trots allt har det gått mer än 20 år.

 3. HB

  Aj aj aj till både inlägget och kommentarerna.

  Enda jag har att komma med är att av någon anledning blockerar jag vanligen ett skott i fotbollen med pungen. Vilket inte är speciellt skönt.

  Dock det som är skumt är att jag inte upplever direkt smärta och att jag inte har varit tvungen att lägga mig ned eller någonting. Jag fortsätter helt sonika spela.

  Sista gången jag blockade med pungen och då smärtan kom fram befann jag mig på bänken, inomhus fotboll med rullande byten. Då mådde jag riktigt jävla illa och trodde jag skulle spy. Jag var tvungen att gå på toan för att se så att jag kunde pissa.

  Vilket jag kunde. Sedan tillbaka till matchen :p

  Har även en hanhund här hemma som har en viss förkärlek till att putta till pungen och kulorna med sin näsa... vilket inte är speciellt skönt det heller.

 4. MartinIsTheShit

  Sj haft en del erfarenhet.
  Handbollsmålvakt, hockey och fotbollsspelare.
  Tänkte göra en smärtskala för pungskador ^^
  Handboll med susp = mild 1-2 av 5 beroende på spelare och träff
  Handboll utan susp = 3-4 av 5 beroende på spelare och träff
  Fotboll = relativt mild 2-3 poängare, bollen är så pass stor att detta förmildrar omständigheterna. Såklart en fullträff är såklart inte uppskattad (inomhusbollar är något värre då de inte har någon större förmåga att studsa)
  Hockeypuck utan susp från 3 meters håll med slagskott = värdig 5 av 5, vred mig i smärtor och krälade illamåendes iväg tysta pip med tårar i ögonen.
  Knä i skrev= allt från 2-5 helt klart beroende på tyngd, hastighet, kontaktyta och träff. En avrättningsmetod jag inte skulle önska min värsta fiende.

  Liknelser.
  Operera brutet näsben = 2-3 av 5 till och från
  Operera öronen = 1
  Bruten fot = 2-3

  Antagelse, Föda barn = bli stampad i skrevet upprepat av en stor man iförd steppskor.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: